ADÓ 1%

Nyomtatás
PDF

Segítsen személyi jövedelemadója 1%-ával a gyepmesteri telepre került állatokon!


PCAS Állatmentő- és Környezetvédő  Egyesület

Adószám: 18805831-1-15

ADÓ 1%...... életeket mentünk belőle!
Köszönjük, hogy megmentesz egy életet és valóra váltod az elveszett
reményt!
 

Köszönjük, hogy segítesz!

PCAS adó 1% rendelkező nyilatkozat innen letölthető

Ha kinyomtatod, sokszorosítod és terjeszted...ezzel sokat segítesz a munkánkban!


Útmutató adófizetők részére - SZJA 1% felajánlás

Kinek adhatja az adó 1 %-át?

Minden adófizető magánszemély rendelkezhet adója 2 x 1 %-áról, amennyiben személyi jövedelem adóját határidőre, maradéktalanul befizeti. Az egyik adó 1 % alapítvány, társadalmi szervezet vagy külön nevesített intézmény javára lehet felajánlani. A másik adó 1 % pedig valamely egyház vagy a törvényben meghatározott kiemelt költségvetési előirányzat javára adható. Használja ki a lehetőséget és segítsen Ön is adó 1 % felajánlásával!

Mire figyeljen az adó 1% felajánlásánál?

  • Fordítson figyelmet a szervezetek átláthatóságára. Érdemes tájékozódni a kiválasztott alapítvány honlapján tevékenységéről, bevételeinek felhasználásáról. Nézze át legfrissebb éves Gazdasági Beszámolóját és Közhasznúsági Jelentését.
  • Tartsa a határidőket, az adó 1% felajánlásának legutolsó határideje május 20. Részletesebb információt az Önre vonatkozó pontos határidőkkel az oldal alján, a rendelkezésről szóló résznél talál.
  • A rendelkező nyilatkozat hiányos vagy hibás kitöltése miatt az adó 1 % felajánlások jelentős hányadát nem fogadja el az adóhatóság. Fontos, hogy az útmutatásnak megfelelően töltse ki a rendelkező nyilatkozatot és ahol szükséges boríték, figyeljen a címzésre.

Hogyan rendelkezhet az adó 1 %-ról?

Válassza ki, hogy melyik feltétel érvényes Önre.

  • Ha Ön egyéni vállalkozó
Február 25-ig adhatja le adóbevallását (a 1053-as bevallási nyomtatványt), vele együtt az adó 1 százalékáról szóló rendelkező nyilatkozatot.

  • Ha Ön önadózó
Adóbevallását (a 1053-as bevallási nyomtatványt) és vele együtt az adó 1 százalékáról szóló rendelkező nyilatkozatot május 20-ig küldje el az adóhatóságnak (elektronikus úton vagy postai úton).

  • Ha a munkáltatója készíti el az Ön adóbevallását
Nyomtassa ki a rendelkező nyilatkozatot és vágja körbe, úgy hogy beleférjen egy kisborítékba, majd töltse ki. (Az adó 1 százalékokról szóló nyilatkozatot ne válassza szét akkor sem, ha valamelyik részét nem töltötte ki.) Tegye borítékba a nyilatkozatot, a lezárt borítékon tüntesse fel pontosan a nevét, állandó lakcímét és adóazonosító jelét, a hátoldalán pedig a ragasztást keresztezve írja alá a borítékot. Ezután adja le a borítékot a munkahelyén legkésőbb május 10-ig.)

  • Ha Ön már beküldte az adóbevallását és elfelejtett rendelkezni az adó 1 %-ról
Nyomtassa ki és töltse ki a rendelkező nyilatkozatot, majd vágja körbe úgy, hogy egy kisborítékba beleférjen. (Az adó 1 %-ról szóló nyilatkozatot ne válassza szét akkor sem, ha valamelyik részét nem töltötte ki.) Tegye borítékba a nyilatkozatot, a lezárt borítékon tüntesse fel pontosan a nevét, állandó lakcímét és adóazonosító jelét, a hátoldalán pedig a ragasztást keresztezve írja alá a borítékot. A borítékot postán vagy személyesen juttassa el az adóhatósághoz  május 20-ig.

 
  • Ha az adóhatóság készíti el az Ön adóbevallását
Postai vagy elektronikus úton ellenőrzés végett megküldött, az adóhatóság által már kitöltött adóbevallásában töltse ki a rendelkező nyilatkozatot és adóbevallásával együtt küldje vissza.


helga_gazdis.jpg

Szavazás

Tudod -e mi a gyepmesteri (sintér) telep eredetileg?
 

Online látogatók:

Oldalainkat 16 vendég böngészi