Magunkról

 

 

PCAS PROGRAMJAI :

 

 
1. Humánus kóbor állomány szabályozás Magyarországon- sintértelepek felszámolása
2. "Harcosok" Klubja- állatkínzás felszámolása
3. Ivartalanítási kampány  - felesleges szaporulatok felszámolása
4. Szenvedés mentes élet – állatkísérletek felszámolása
5. Adománybolt és info pont - felelős állattartásra nevelés, tanácsadás, állatterápiák
 

 

VIDEO CSATORNÁNK

 

A PCAS munkájáról

 

2013. évi  fotó "blog" havi lebontásban  ITT elérhető

2014. évi  fotó "blog" havi lebontásban  ITT elérhető

 

Szervezetünk 2000. novemberben alakult Nyíregyházán. Az első években feleslegessé vált állatok közvetítésével foglalkoztunk, majd 2010 évtől elkezdtük a gyepmesteri telepre bekerülő állatok gazdásítását.

2010 októberétől 2013 májusig több, mint 1000 kutyát juttatunk gazdához legfőképp a nyíregyházi gyepmesteri telepről menhely és telephely nélkül!

 

 

 

Gazdásított állataink fotóalbumai ITT megtekinthetőek!

 

Fő profilunk:

 • MENTÉS A GYEPMESTERI TELEPEKRŐL,
 • ÁLLATKÍNZÁS ÁLDOZATÁUL ESETT - ÉS BALESETES ÁLLATOK MENTÉSE,
 • REHABILITÁCIÓJA, ÖRÖKBEADÁSA

1. Saját közösségi oldalunk

Célunk a nyíregyháza és város környéki gazdátlan és altatásra ítélt állatok mentése, örökbe adása.

Tagjaink önkéntes alapon végzik a munkájukat. Az oldalunk szerkesztése folyamatosan történik az aktuális információknak megfelelően. A legfrisebb híreinkért, kérjük látogassák meg bárki számára elérhető Facebook közösségi oldalunkat, ahol folyamatos interaktív kapcsolatban lehetnek szervezetünkkel. Közösségi oldalunk INNEN is elérhető! Sajnos a mi munkánkban nincs megállás, így folyamatosan várjuk önkéntesek, segítők és támogatók jelentkezését a petscare2000@gmail.com e-mail címre! Nem kell félni az önkéntességtől, mert ez a fogalom nagyon sok féle tevékenységet takar. Legtöbb önkéntesünk nem is találkozik állatokkal, ha nem akar és fél a fájdalomtól, amit ezeknek az állatoknak a valóságos látványakor  érez! Ha nem akarja el sem kell mozdulnia a számítógépe mellől ahoz, hogy segítse munkánkat! Önkéntességről bővebb tájékoztatást a fenti e-mail címen illetve ITT kaphatnak! Köszönjük segítségét! 

 

MENTETT KUTYÁINK


2. Közösségi oldal, melyet más gyepmesteri telepről mentőknek hoztunk létre:

Szervezetünk igyekszik segíteni a többi gyepmesteri telepről mentő magánszemélynek és szervezetnek egyaránt. Ezért is hoztuk létre másik közösségi oldalunkat, ahol egy helyen előbb-utóbb az ország legtöbb gyepmesteri telepén lévő állat albumai és elérhetőségei megtalálhatóak lesznek majd, ha elér az oldal híre az ezen telepkeről mentőkhöz, illetve egységben tudnak együtt dolgozni a szervezetek, egymást segítve, mert sajnos csak így juthatunk előre..összefogással. Szeretnénk elérni, hogy minden gyepmesteri telep elérhetővé váljon és mindenhol sikeres legyen az állatmentők munkája!

A magyarországi gyepmesteri telepeket összegyűjtő közösségi oldalunk itt elérhető, és bármelyik szervezet vagy állatvédő magánszemély jelezheti csatlakozási szándékát! Az oldal INNEN elérhető!

 

3. Fuvar logisztikai oldalunk, melyet az összes állatmentő szervezet és magánszemélyek részére hoztunk létre:

Ahhoz, hogy a mentett állatok szállítása is megoldható legyen, létrehoztuk az állatvédők számára a Kutya-Fuvar közösségi oldalunkat, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy az országban tevékenykedő összes állatvédő munkáját kicsit könnyebbé tegye......hiszen tapasztalatból tudjuk, hogy örökbefogadót is igen nehéz találni, de a szállítás sokszor még nagyobb gond! Kérünk ezért mindenkit, hogy népszerűsítse az oldalt, melyre természetesen az összes belföldi-külföldi fizetős és díjmentes ajánlat egyaránt felkerülhet! Továbbá a név ellenére kutyákon kívül természetesen bármilyen állat szállításához kérhettek segítséget!

 

*ÁLLATKÍNZÁSOK ELLENI FELLÉPÉS- ÁLLATVÉDŐR HÁLÓZAT KIÉPÍTÉSE

JOGI - ÉS EGYÉB INFORMÁCIÓK BIZTOSÍTÁSA A LAKOSSÁG RÉSZÉRE

Jogi rovat

Állatvédőrség

Ahhoz, hogy hatékonyan működhessen az állatkínzások bejelentésein dolgozó országos hálózat szükség van olyan önkéntesekre, akik saját településükön vállalják az esetlegesen onnan érkező névtelen bejelentések előzetes helyszíni megtekintését. Erre azért van szükség, hogy megállapítást nyerjen az, hogy valóban fenn áll az állatkínzás ténye és megalapozott a bejelentés. Ezek után kezdődik meg az esetleges eljárás, intézkedés. Valótlan bejelentések viszont , mind anyagilag , mind időben plusz megterhelést jelentenek az állatvédő szervezetek számára. Amennyiben saját településeden vállalod a kontaktszemély feladatát, kérjük jelentkezz "őrszemnek". Jelentkezni lehet : petscare2000@gmail.com e-mail címen, majd bővebb felvilágosítást adunk a konkrét feladatokról.

 

 

4. Közösségi oldal, melyet kimondottan állatkíntzások túlélőinek hoztunk létre. Adományt gyűjteni kezelésükre és elhelyezést keresni egyaránt lehet számukra

 

 

Túlélők közösségi oldalunk ezen állatok segítésére hoztuk létre, mely innen elérhető!

 

 

 

 

*ÁLLATKÍSÉRLETEK BESZŰNTETÉSE MELLETTI KAMPÁNYOLÁS

5. Közösségi oldalunk Magyarország legnagyobb állatkísérletmentes rajongói oldala: ÁLLATKÍSÉRLET MENTES TERMÉKEK MAGYARORSZÁGON

Te is élhetsz úgy, hogy nem támogatod vásárlásaiddal az állatkísérleteket végző cégek szörnyű állatkínzásait!
Mi megmutatjuk hogyan! Összeállítjuk Magyarország első állatkísérlet mentes cégekből álló "zöld listáját"!Várjuk a cégek és termékforgalmazók jelentkezését listánkra....

 

 

 

UTCAI IVARTALANÍTÁS

 

 

 

 

 

Média megjelenéseink:

 

 

 

 

 

Ha úgy érzed szimpatizálsz bármely tevékenységünkkel, célunkkal, ötletünkkel és egyéb úton nem áll módodban segíteni, akkor nagyon hálásan köszönjük az ADÓ 1% felajánlásodat is, mellyel jelentős mértékben hozzájárulhatsz sikeres és hosszú távú működésünkhöz!

 

 

Központi számlaszámunk:

PCAS Állatvédő Egyesület

 

Számlaszám: 68800099-11083030

 

Műtéti költségek támogatása:

PCAS Egyesület

Alszámla: 68800099-11091381

 

 

„ A megfelelő kutyát a megfelelő családba"

 

Mentett kutyáink 1.

Mentett kutyáink 2.

Mentett kutyáink 3.

Mentett kutyáink 4.

Mentett kutyáink 5.

 

Egy véget nem érő harc a kutyákért......

 

Tudta Ön, hogy 2010-ben a nyíregyházi gyepmesteri telepre 402 kutya került be, vagy a saját gazdája által altatásra leadva, vagy a gyepmesterek által befogva? Tudta Ön, hogy ezek közül a szerencsétlen, sorsukra hagyott egészséges, legtöbbször fiatal kutyák közül 345 altatásra került? És hogy mindösszesen 57 kutyának sikerült gazdát, vagy ideiglenes befogadót találnunk?

Sajnos Nyíregyházán is, kevés olyan ember van, aki ezekről a tényekről bármit is tudna!

 

 
Szervezetünk 2000. novemberben alakult Nyíregyházán. Az első években feleslegessé vált állatok kiközvetítésével foglalkoztunk, majd  új  tevékeny tagokkal bővülve folytatjuk tovább tevékenységünket, de most már a gyepmesteri telepről mentünk legfőképp. Célunk  továbbá a nyíregyháza és város környéki gazdátlan és altatásra ítélt állatok mentése, örökbe adása.  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tagjaink teljesen ingyenesen, díjazás nélkül, önkéntes alapon végzik a munkájukat folyamatosan, mikor kinek éppen milyen feladatra van szabad kapacitása.  Én és Betty folyamatosan dolgozunk, a többiektől ezt természetesen nem várjuk el. Fórumon felváltva fent vagyunk országos szinten, így tartjuk a kapcsolatot más állatvédő szervezetekkel. Az oldalunk szerkesztése folyamatosan történik az aktuális információknak megfelelően. A legfrissebb változásokat igyekszünk legkésőbb 24 órán belül feltölteni. Ott vagyunk a facebookon, twitteren, netboardon, és sok gazdikereső oldalon is!

 

 
 
 
 
 
 
FONTOS!
 
 
Minden oldalunkon található kutya főként a gyepmesteri telepre került be, így elhelyezésükre bekerüléstől számított 14 nap áll rendelkezésre. A törvény által szabott határidő lejártával már bármikor altathatóak. A sintértelepeken lévő állatok épp olyanok, mint bármely másik, néhány kivételt leszámítva. Semmivel sem vadabbak vagy agresszívabbak a többieknél! Az tény, hogy érzik mi vár rájuk, így sokszor megtörtebbek, és jobban is félnek, mint például a menhelyeken élő társaik (ők a gyepmesteri kutyák menüpont alatt találhatóak). A sintértelepről kimentett és ideiglenes befogadónál elhelyezett állataink a (saját gondozásba vett kutyák menüpont alatt tekinthetők meg) a kutya keresőben.Vannak még talált, ideiglenesen befogadott gazdátlan kutyák is örökbe fogadható állataink között, melyek egyébként valószínűleg a gyepmesteri telepre kerülnének be. (ők a kérésre hirdetett kutyák menüpontban találhatóak. )
 
 

 

Útvonal a nyíregyházi gyepmesteri telepre
 

 

VIDEÓ ADATBÁZISUNK

NE TÁMOGASD AZ ÁLLATKÍNZÁST!

Állatkísérleteket végző és nem végző cégek listája ITT!

 

Mi tényleg a kutyákért vagyunk!

 

Az elnökünk, Vidra Beáta (Betty), hosszú évek óta küzd saját erőből a tarthatatlan állapotok ellen. Igyekezett háttérbe vonulva a menhelyek telítettségén csökkenteni, úgy, hogy közvetlen gazdától gazdához kerültek az állatok, kihagyva a menhelyet, vagy a gyepmesteri telepet. Én 2010 tavaszán társultam Bettyhez és azóta is folyamatosan bombázom az optimista céljaimmal, terveimmel. Még friss vagyok az állatvédelemben, így  természetesen naív is. Hiszem, hogy el tudjuk érni azt, hogy ne legyen ennyi gazdátlan állat Magyarországon, az állatok nagy része legyen ivartalanított, és hogy minden kutya szerető gazdánál élje le életét, szabadon és nem láncon, hordókalyibában! Kiemelt hangsúlyt fektetünk továbbá a felvilágosításra és ivartalanítás népszerüsítésére!

 
 

Feladatok:

ÚJ CÉLJAINKRÓL ITT IS OLVASHATSZ!

 

Az egyesületnek saját telephelye, menhelye még nincs, és nem is ez a fő célunk. Mi hirdetjük a telepre bekerült kutyákat, illetve sokan megkeresnek minket talált, és elveszett kutyák miatt is, és mi szívesen segítünk nekik is azzal, hogy hirdetjük az állatokat. Ha helyünk adódik, illetve pénzügyi lehetőségünk, akkor egy –egy kutyát megmentünk az altatás elől, és ideiglenes befogadóknál helyezzük el, ahol jobban meg tudjuk ismerni természetüket, személyiségüket, így könnyebb őket családba kiajánlani.

 

Az állattartási kultúra jócskán megváltozott. Nincs értéke a keverék kutyáknak, főként a nagytermetűeknek. Pláne ha feketék! Nem értjük, hogy miért jobb valakinek, ráköltenie tízezreket egy kutyára, miközben sem tenyészteni, sem sportolni nem akar vele, sem kiállításokra járni, csupán társként legyen vele a mindennapokban. Erre a nemes feladatra a keverék kutyák is tökéletesek!

 

 

 

 

Tanácsok

A gyepmesteri telepekre bekerült kutyák többsége nem a valódi énjét mutatja nekünk, amikor bemegyünk a kutyákat lefotózni. A kis mozgástér miatt hiperaktívak, idegesebbek, vagy épp ellenkezőleg támadóak is lehetnek, noha volt rá nem egyszer példa, hogy a ketrecben még vadul ugató, támadó eb, kikerülve, és megszabadulva a rongyos szőrétől, vagy lemozogva a felesleges energiáit, teljesen kezelhetővé vált.

 

Sokan mondják, hogy félnek örökbe fogadni tőlünk kutyát…...ezt valahol megértjük, hiszen nem ismerjük még azt a lelket, akit (egy életre felelősséget vállalva) haza viszünk. Nem minden kutya élete tündérmese mielőtt a telepre kerülLehet, hogy verték, éheztették, vagy minden falatért meg kellett küzdenie a kóbor falkában mielőtt befogták, éppen ezért ne várjuk el, hogy rögtön tökéletesen fog viselkedni az új otthonában! Időt kell neki adnunk, hogy beilleszkedjen, mint bármely máshonnan származó állatnak is!  Azonban a szabályokat már az első nap le kell fektetni! Olyan nem lehet, hogy az első nap még lehet az ágyra felmenni/ kerítést rágcsálni/ papucsot lopni/ evés közben morogni stb, utána már nem. Mert ők ezt nem értik. Aki még nem rendelkezik megfelelő kutyás tapasztalattal nyugodtan keressen fel egy közeli kutyaiskolát, ahol a kiképző segítheti az első napok nehézségeinek legyőzését.

Mi is igyekszünk  legjobb tudásunk és tapasztalatunk szerint felmérni azt, hogy az a kutya, amelyet az örökbefogadó kiválasztott, illik  e életviteléhez, személyiségéhez, elvárásaihoz.............ugyanis a mi mottónk, amely még sok más állatvédőé is:

 

„ A megfelelő kutyát a megfelelő családba”

 

Mentett kutyáink 1.

Mentett kutyáink 2.

Mentett kutyáink 3.

 


Egy nyugodt, sokat otthonülő családba nem fogunk javasolni egy aktív, sok mozgás igénylő terelőkutyáktól származó kölyköt, hiszen így egyik fél sem lesz boldog hosszú távon. Ugyanis ha egy kutyának nincs kielégítve a mozgásigénye, így  rongálhat a lakásban, és a kertben. Ugyanakkor egy idős, sokat alvó kutyát sem szívesen ajánlunk olyan fiataloknak akik aktív, sportos életet élnek, amibe a kutyájukat is szívesen bevonnák!

Írta: Márton Karolina- PCAS alelnöke

 

 

 

 

  Támogasson minket az alábbi számlaszámon, hogy a fontos munkánkat továbbra is folytathassuk:

  PayPal: petscare2000@gmail.com
  PCAS Állatmentő Egyesület
  68800099-11083030-00000000
  (Szabolcs Takarék)
  Adó 1% - Adószám: 18805831-1-15

  Iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Facebook hírfolyamunk:

  PCAS Állatmentés

  “Ha küzdesz veszíthetsz, ha nem küzdesz veszítettél!”

  A PCAS 2000. év novemberében alakult és bajba került állatok gazdához juttatásával foglalkozott mindig is. 2010. év elejétől rendszeresen mentjük a gyepmesteri telepre bekerült állatokat Nyíregyházáról. 2012 évtől Nyírbátorból és most már Hajdúnánásról és Tiszarádról is. Mentjük továbbá a balesetet szenvedett és megkínzott állatokat, és az utcai kóborlókat!


  Adószám/Tax Code: 18805831-1-15
  Számlaszám/Account number: 68800099-11083030 (Szabolcs Takarék)
  Kontonummer: hu0468800099-11083030-00000000 Swift :takbhuhb
  PayPal: petscare2000@gmail.com

  E-mail: petscare2000@gmail.com

  A legnagyobb dicsőség nem az, hogy soha nem vallunk kudarcot, hanem hogy minden bukás után képesek vagyunk felemelkedni.” 

   

   

  Ők már megmenekültek:
  ANGEL GY.
  ANGEL GY.
  Alpes
  alpes
  BIBIONE
  BIBIONE
  Adel
  Adel